top of page
  • xtrigo

Antiga directora del Satorras nomenada Filla Adoptiva de la ciutat de Mataró

Dimarts 24 de gener va tenir lloc al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Mataró l’acte oficial d’atorgament del títol de Filla Adoptiva de la Ciutat a la senyora Elvira Rocha.

Aquest títol s’atorga a les persones que s’han significat per algun motiu a la ciutat però que no

en són nascudes (en aquest cas es donaria el títol de Fill Predilecte).


Els mèrits que fan de l’Elvira Rocha mereixedora d’aquest reconeixement van quedar palesos en un acte formal, lluït i emotiu. L’Elvira Rocha va ser durant uns anys (1963-1969) directora del COPEM (Centro Oficial de Patronato de Enseñanza Media), embrió del nostre Institut, llavors ubicat a la Plaça de Cuba i després a la Plaça dels Bous.


A iniciativa seva es va construir l’edifici actual de l’Alexandre Satorras, tal com va explicar a l’actual directora, la doctora Roser Reina.

La iniciativa d’un grup d’antics alumnes de la senyora Rocha al COPEM va culminar en el ple de l’Ajuntament del 21 de juliol del 2022, quan va ser aprovada la concessió del títol. Un d’aquests alumnes, en Josep Maria Fradera, doctor en Història, va fer la glossa de l’Elvira, posant en context la seva tasca docent com a professora de Ciències Naturals i gestora. Abans, la Carme Civit, presidenta del MEM (Moviment Educatiu del Maresme), entitat que també ha intervingut en la iniciativa del nomenament de la senyora Rocha, va parlar de l’ensenyament a la ciutat en els temps en que l’Elvira va arribar a Mataró.


L’Elvira Rocha, “estupenda” als seus 92 anys, va contestar a la glossa amb unes paraules que van repassar alguns moments de la seva biografia, una vida que l’ha portat a viure en llocs llunyans com Filipines o Nova York, a exercir la seva tasca docent a centres de Ciudad Rodrigo, Mataró, Madrid o Barcelona, i a convertir-se, un cop jubilada, en una experta i divulgadora de l’obra del científic Santiago Ramón y Cajal, Premi Nobel de Medicina el 1906.


Des de l’Institut Alexandre Satorras felicitem la iniciativa d’aquests antics alumnes i a l’Elvira Rocha pel seu guardó. I esperem que, tal com va dir, visiti properament el nostre centre.
64 visualizaciones0 comentarios

Comments


bottom of page