top of page
  • ftrigo2

Mort d’en Llorenç Soldevila, antic professor del Satorras

El passat dissabte 10 de desembre moria de forma sobtada en Llorenç Soldevila i Balart, escriptor, filòleg, historiador de la literatura i professor.


Nombrosos mitjans de comunicació s’han fet ressò de tan trista notícia. I en algun d’ells s’esmenta el nostre Centre. I és que en Llorenç Soldevila va ser professor de l’Institut Alexandre Satorras durant 20 anys, des del 1984 al 2004, quan va deixar l’ensenyament secundari per passar a ser docent a la Universitat de Vic fins la seva jubilació, el 2018.



Encara queden professors en actiu al Satorras que el tingueren de company de claustre; fins i tot alguns altres el van tenir de professor de Llengua Catalana i Literatura, com també alguns pares d’alumnes actuals.


De la seva presència al nostre Institut podríem recordar moltes anècdotes i activitats, però volem destacar la tasca realitzada al voltant de les rutes literàries. Ell mateix les descrivia de la següent manera al llibre que el 2009 es va publicar en motiu del cinquantenari del Satorras:


“D’ençà de 1984 que, en el nostre Institut, es porten a terme rutes literàries com un complement didàctic no només per a formar literàriament l’alumnat, sinó per, de manera transversal, fornir-los de coneixements d’altres disciplines i, sobretot, mostrar-los camins per a la descoberta integral de la nació de la qual formen part...”


En Pau Descansi.


En el següent enllaç podeu veure fotografies del pas d’en Llorenç Soldevila per l’Institut Alexandre Satorras.

89 visualizaciones
bottom of page