top of page
  • ftrigo2

Sant Jordi 2023

Celebració de la diada de Sant Jordi a l'institut.

Tal com marca la tradició, el passat divendres 21 d’abril, l’Institut Alexandre Satorras va celebrar la tradicional diada de Sant Jordi.


Es van lliurar els premis dels concursos convocats pels diferents àmbits, hi va haver actuacions musicals del conjunt instrumental de l’institut, així com la xerrada de l’escriptora Melibea Obono, activista pels drets de la dona de Guinea Equatorial, dins del marc del projecte de «Ciutats Defensores dels Drets Humans».


L’acte va començar amb els grups de 1r i 2n Batxillerat, presentat per la Danna Piernas, de 2n Batxillerat C, i el Ferran Solé, alumne Batxibac. El guanyador dels Jocs Florals en Llengua Catalana va ser l’Eric Castro, de 1r Batxillerat A, amb el text «L’últim cavaller»; en Llengua Castellana, Laia Ortiz, de 1r Batxillerat D, amb el text «La Nostalgia»; en Llengua Anglesa, Victòria Collbatallé, de 2n Batxillerat A, amb el text «Recovery»; en Visual i Plàstica, Iraida Baranco, de 2n Batxillerat D, amb l’obra «Llàgrimes d’esperança per una flor assedegada», i al concurs «Vull de Bulls», de Filosofia, hi va haver un empat, primer, entre els alumnes Núria Navarro, Otto Jensen, Marc Soriano, Noemí Planellas, Nadia Essabah, de 1r Batxillerat A, segon, entre Aaron García, Lucía Larrosa, Unai Balboa, Raquel Casado, de 2n Batxillerat B; del concurs de Clàssiques en llatí la guanyadora va ser la Noa Chia, de 2n Batxillerat D. L’escriptora Melibea Obono, que va venir acompanyada de la regidora de Cooperació al Desenvolupament i representants de l’Ajuntament de Mataró, va ser qui va cloure l’acte tot fent una xerrada dinàmica i enriquidora, que va satisfer els assistents.


Tot seguit va ser el torn dels grups de 1r i 2n ESO, amb l’Arlet Guardiola, de 2n ESO C, i el Nil Poza, de 2n ESO D, com a presentadors. La guanyadora dels Jocs Florals en Llengua Catalana va ser l’Iris Villa de 1r ESO D, amb el text «El pas del temps»; en Llengua Castellana, Iris Alsina, de 1r ESO A, amb el text «La historia Real de San Jorge»; en Llengua Anglesa, Abril Ruiz-Ruano, de 1r ESO A, amb el text «Our last year together»; en Llengua Francesa, Paula Borrego, de 1r ESO B, amb el text «Le meilleur du monde»; en Visual i Plàstica, Ninna Méndez, de 2n ESO A, amb el dibuix «Sense mar no hi ha vida», i la professora d’aquesta matèria, Marina Clemente, va fer una especial menció a l’alumne Dylan Busquets, de 1r ESO A, per la tècnica aplicada en una de les tasques relacionades amb la temàtica de l’aigua.


També es va fer un reconeixement als alumnes participants a la Copa Cangur, de Matemàtiques, pel gran paper fet durant la competició: Ariel Tornay, Roger Aragó, Aina Behrens, Aritz da Silva, Ariana de la Fuente, Biel Jurado i Nil Poza.


El conjunt instrumental de l’institut va tocar diferents peces musicals al llarg de tot l’acte. Finalment, els alumnes de 3r i 4t d’ESO van ser els assistents al darrer acte organitzat en commemoració de la diada de Sant Jordi. La Sheila López i en Pau Molina, tots dos alumnes de 3r ESO B, van ésser-ne els presentadors. La guanyadora dels Jocs Florals en Llengua Catalana va ser l’Esther Rodríguez, de 4t ESO A, amb el text «Atrapada per dins»; en Llengua Castellana, Ingrid Cervera, de 4t ESO B, amb el text «Aunque tú no lo sepas»; en Llengua Anglesa, Bruna Núñez i Queralt Gasull, de 3r ESO A, amb el text «Romeo and Juliet»; en Llengua Francesa, Mariona Roca, de 3r ESO D, amb el text «Événements amoreux»; en Visual i Plàstica, Esther Rodríguez, de 4t ESO A, amb el dibuix «Sense mar no hi ha vida». El conjunt instrumental de l’institut va tocar diferents peces musicals al llarg de tot l’acte.


Visca Sant Jordi! I visca el Satorras!

52 visualizaciones
bottom of page