top of page
  • ftrigo2

Sortida al Servei de Farmàcia Hospitalària de l'Hospital de Mataró

Els alumnes del CFGM de Farmàcia i Parafarmàcia visiten el servei de farmàcia hospitalària de l'Hospital de Mataró

Al llarg dels mesos de novembre i desembre, els alumnes de matí i tarda del CFGM de Farmàcia i Parafarmàcia han pogut gaudir d'una interessant visita al Servei de Farmàcia Hospitalària de l'Hospital de Mataró. La visita ha estat dirigida per la Sra. Raquel Merino, Farmacèutica adjunta de l'Hospital de Mataró i responsable dels alumnes en pràctiques.


Al llarg de la visita la Sra. Raquel ens ha ensenyat com funciona el sistema de distribució interna de tots els medicaments administrats a l'Hospital, des del servei de farmàcia hospitalària fins a totes les plantes on hi ha ingressades les persones que pateixen diferents tipus de malalties així com del seu reenvasat en dosis unitàries per facilitar aquesta distribució.


Alhora ens ha parlat de la preparació i reposició de l'estock específic de medicaments de cada planta per especialitats (per exemple: pediatria, geriatria, etc..) i que està a disposició del servei d'infermeria. Un altre sector interessant ha estat la zona de magatzem on l'alumnat ha pogut copsar el volum de medicaments que es manipula en un Hospital de envergadura del de Mataró així com la complexitat del seu seguiment i control. I finalment, hem pogut veure com són els laboratoris d'elaboració de fòrmules magistrals, d'elaboració de medicaments estèrils i d'elaboració de preparats nutricionals parenterals i enterals per a pacients amb patologies més greus.



Sense cap mena de dubtes, una interessant visita que any rera any l'Hospital de Mataró posa a la nostre disposició. Moltíssimes gracies Raquel pel teu esforç i dedicació amb el nostre alumnat.

110 visualizaciones
bottom of page