top of page
  • ftrigo2

Visita al Cosmocaixa 2n Curs (matí i tarda) del CFGM de Farmàcia i Parafarmàcia

El passat dia 27 d’octubre els alumnes del 2n curs del Cicle Formatiu de Farmàcia i Parafarmàciavan realitzar una visita al Cosmocaixa, el museu de ciència de Barcelona que pertany a la Fundació Bancària «La Caixa»

Aquesta visita va constar de dues activitats:


en primer lloc, tot l’alumnat va poder gaudir d’una visita general del recite per visitar tot tipus de sales i exposicions dedicades a la ciència i a la tecnologia del passat i del present. Una visita molt interactiva que va permetre que l’alumnat pogués gaudir de l’aprenentatge de nous coneixements, experiències i curiositats vinculades a la ciència en general.


En segon lloc van participar al taller que té per títol «Com s’elaboren els medicaments» on a part de gaudir d’una explicació teòrica al respecte d’un tema tant important com és l’elaboració de medicaments, van tenir l’oportunitat de participar de forma activa en la simulació d’unes de les etapes del seu procés de síntesi. En aquest cas aquesta simulació va consistir en recrear una de les etapes de la síntesi de la «levodopa», un principi actiu clau per a la elaboració de medicaments destinats a tractar una patologia tant complexa com és la malaltia del Parkinson. Aquesta simulació els va permetre portar a terme diferents tècniques d’àmbit químic i físictot utilitzant tot tipus d’utillatge i equips propis de qualsevol laboratori d’elaboració de medicaments. Sense cap mena de dubte una experiència ben enriquidora.


Aquesta va ser per tant, una activitat amb un alt contingut tècnic però també amb un clar perfil social atès que es va fer reflexionar a l’alumnat sobre la necessitat i complexitat d’elaborar tot tipus de medicaments. L’elaboració de medicaments ha de permetre millorar la vida d’aquelles persones que avui en dia pateixen algun tipus de patologia i per tant, per superar-la i/o millorar-ne les seves condicions de vida, requereixen de l’esforç i treball de tota la comunitat científica. Aquest taller per tant, ens ha aproximat a aquesta realitat tant important per a les actuals generacions i per a les futures.




73 visualizaciones
bottom of page